Το ¨Cine Καλησπερίτης¨ στο Κάστρο της Κιμώλου, αύριο, Παρασκευή 01/09, στις 21:00, με το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Φίλιππου Κουτσάφτη ¨Αγέλαστος πέτρα¨!

Αυτή τη φορά, ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου ¨Cine Καλησπερίτης¨ θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο της Κιμώλου, αύριο, Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, όπου θα προβάλει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του 2000 του Φίλιππου Κουτσάφτη ¨Αγέλαστος πέτρα¨, διάρκειας 85΄! Τιμήθηκε με το Πρώτο Bραβείο Tαινίας Tεκμηρίωσης στα Kρατικά Bραβεία Ποιότητας 2000, το Bραβείο καλύτερης ταινίας της Π.E.K.K., και Bραβείο Kοινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μια ταινία χωρίς αγγεία, ανασκαφές, αρχαιολόγους, και βρώμικα επαρχιακά δρομάκια.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην αγέλαστο πέτρα κάθισε η θεά Δήμητρα όταν έψαχνε την Περσεφόνη, στην Ελευσίνα, την πόλη των αρχαίων Μυστών. H κάμερα του Φίλιππου Κουτσάφτη, για δέκα σχεδόν χρόνια τριγυρνάει στην πόλη της Ελευσίνας και τη γύρω περιοχή. Τη γη των Ελευσίνιων Μυστηρίων, την πόλη της Δήμητρας και της Περσεφόνης που μετατράπηκε τις τελευταίες δεκαετίες από το τσιμέντο και την μόλυνση σε μια από τις υποβαθμισμένες –περιβαλλοντικά και κοινωνικά– περιοχές της Αθήνας.