Οι ¨ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ¨ και το ¨Cine Καλησπερίτης¨ περιμένουν τους φίλους τους στο Κάστρο της Κιμώλου σήμερα, Παρασκευή 15/09/2017, στις 21:00, με την ταινία ¨Ο κύκλος των χαμένων ποιητών¨!

Για μία ακόμα φορά, ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου ¨Cine Καλησπερίτης¨ θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο της Κιμώλου απόψε, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, όπου θα προβάλει την καταπληκτική αμερικανική δραματική παραγωγή του 1989, με σκηνοθέτη τον Πήτερ Γουίαρ, ¨Ο κύκλος των χαμένων ποιητών¨ (¨Dead Poets Society¨), διάρκειας 129΄! Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ, Ίθαν Χωκ, Τζος Τσαρλς και Γκέιλ Χάνσεν.

Η ταινία έλαβε πολύ καλές κριτικές, έγινε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και απέσπασε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, κερδίζοντας εκείνο του Πρωτότυπου Σεναρίου.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον πηγαίνει στην Ακαδημία Γουέλτον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι, όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.