Το ¨Cine Καλησπερίτης¨ στο Κάστρο της Κιμώλου, απόψε, Δευτέρα 04/09, από τις 20:30, με δύο ταινίες!

Για άλλη μία φορά, ο θερινός κινηματογράφος της Κιμώλου ¨Cine Καλησπερίτης¨ προσκαλεί τους φίλους του καλού σινεμά στο Κάστρο της Κιμώλου, απόψε, Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου, για να απολαύσουν δωρεάν δύο ακόμα προσεκτικά επιλεγμένα έργα! Στις 20:30 οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη γαλλική κωμωδία του 1962 ¨Ο πόλεμος των κουμπιών¨ (διάρκεια 90΄), με σκηνοθέτη τον Ιβ Ρομπέρ και πρωταγωνιστές τους Ζακ Ντιφλό, Μισέλ Γκαλαμπρί, Ζαν Ρισάρ. Βασισμένη σε βιβλίο του Λουί Περγκό, μία πανέξυπνη παιδική ταινία για το παιδικό παιχνίδι, με ευαισθησία, έξοχες ερμηνείες των (ερασιτεχνών) πιτσιρικάδων και φρεσκάδα, που μεταφέρει με χιούμορ και αυθορμητισμό στην οθόνη τον κόσμο των παιδιών και μιλάει σε δεύτερο επίπεδο για τον μιμητισμό και την διαπαιδαγώγηση.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Στην επαρχιακή Γαλλία του ’50 δυο ομάδες παιδιών (από δυο γειτονικά χωριά) έχουν κηρύξει πόλεμο με έπαθλο τα κουμπιά των ηττημένων!

Αμέσως μετά, στις 22:30, θα προβληθεί το ισπανικό θρίλερ του 2007 ¨Το ορφανοτροφείο¨ (διάρκεια 105΄), με σκηνοθέτη το Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα και πρωταγωνιστές τους Μπελέν Ρουέδα, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Φερνάντο Κάγιο. Υποβλητική ατμόσφαιρα, διφορούμενοι χαρακτήρες, διαρκής υπόγεια ένταση και μια ιστορία οδυνηρής ενηλικίωσης. Στα χνάρια των «Άλλων», η ισπανική συνταγή για ταινία τρόμου αποδεικνύεται θαυματουργή.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Λόρα έχει μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο. Παρόλα αυτά, είχε μια χαρούμενη παιδική ηλικία και πολύ καλές σχέσεις με τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία και θεωρούσε αδέρφια της. Τριάντα χρόνια μετά, αυτή και ο άντρας της μαζί με το γιο τους Σιμόν θα αποφασίσουν να μετακομίσουν στο εγκαταλελειμμένο πια ορφανοτροφείο, μετατρέποντάς το σε σπίτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το σπίτι όμως θα ξυπνήσει στον Σιμόν περίεργα συναισθήματα: θα αρχίσει να έχει φανταστικούς φίλους και να παίζει μαζί τους παράξενα παιχνίδια. Όλα αυτά θα φέρουν στην επιφάνεια καλά κρυμμένες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία την Λόρας, το παιδί της θα αρχίσει να συμπεριφέρεται περίεργα και αυτό που κάποτε ήταν ένα πολυπόθητο όνειρο, θα εξελιχθεί σε εφιάλτη…

Η ταινία είναι ακατάλληλη για θεατές κάτω των 15 ετών.