Το Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινουμένων Σχεδίων ¨ANIMASYROS¨ στην Κίμωλο!

Το Διεθνές Φεστιβάλ & Aγορά Κινουμένων Σχεδίων της Σύρου είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στο είδος του στην Ελλάδα κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα διεθνώς. Ξεκίνησε το 2008 κι έκτοτε πραγματοποιείται ετησίως στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη.

 

Λίγο καιρό μετά τα 10α γενέθλιά του, το Animasyros ταξιδεύει στην Ελλάδα και τον κόσμο. Από την 1η έως τις 5 Δεκεμβρίου 2017 επισκέπτεται για πρώτη φορά τις μικρές Κυκλάδες και συγκεκριμένα την Κίμωλο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, παρουσιάζοντας επιλεγμένες προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια καθώς και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά με τίτλο «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας» και εκπαιδεύτρια την ανιμέιτορ Κατερίνα Κρεμασιώτη. Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με τη συνεργασία των Δήμων Κιμώλου, Σικίνου & Φολεγάνδρου.

 

Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα ταξιδέψει στη Λίλλη (Lille) της Γαλλίας για την επίσημη τελετή απονομής των πρώτων Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινουμλενων Σχεδίων (European Animation «Emile» Awards), πρωτοβουλία που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πραγματική γιορτή της τέχνης της εμψύχωσης που μεγαλουργεί στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Η Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του Animasyros, είχε την τιμή να αποτελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Ταινιών Μεγάλου Μήκους, πλάι στον δυο φορές υποψήφιο για Όσκαρ Κινουμένων Σχεδίων, Tomm Moore και την Claire Jennings, παραγωγό επιτυχημένων ταινιών όπως το Coraline.

Πίσω στην Ελλάδα, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2017, το Animasyros θα βρεθεί στη Ραφήνα Αττικής, όπου θα επιμεληθεί ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ, με θέμα την μακρόχρονη πορεία του φορέα στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, που κλείνει φέτος τα 28 χρόνια σπουδαίας δράσης. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου, με εκπαιδευτές τις ανιμέιτορ Ιωάννα Γιακούμάτου και Χριστίνα Ντεπιάν και το διευθυντή φωτογραφίας Ντίνο Μαχαίρα, θα παρουσιαστεί στη μεγάλη πανελλαδική συνάντηση του ΚΕΘΕΑ στις αρχές του 2018.

 

Δείτε το making of του Animasyros 10: https://vimeo.com/242257755

 

Παραγωγή

Πλατφόρμα – Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού

Προγραμματικός υποστηρικτής Animasyros

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση