Νέα, ξεχωριστή, ολοήμερη δραστηριότητα από τους ¨ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ¨ αύριο, Κυριακή 13/08!

Αυτή τη φορά, η γνωστή εθελοντική ομάδα της Κιμώλου προσφέρει στους φίλους της αύριο, Κυριακή 13/08, μία ημερήσια εκδρομή, που τα έχει όλα: πεζοπορία, μπάνιο και ξεκούραση σε καταπληκτικές παραλίες, βόλτα με καΐκι, βουτιές και ξενάγηση σε κάποιες από τις ομορφότερες, αλλά και δυσπρόσιτες γωνιές της Κιμώλου!

Η ομάδα θα αναχωρήσει στις 10:00 από την πλατεία του Κάμπου, βαδίζοντας με προορισμό τη βορεινή πλευρά της παραλίας Αγιόκλημα. Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου τρεις ώρες και ο βαθμός δυσκολίας 1, πρόκειται δηλαδή για μία βατή, κατηφορική κυρίως διαδρομή. Στη θέση Χύμελη οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τον Ι. Ν. ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ένα παλαιό μονύδριο με σπηλαιώδη ναό, που ιδρύθηκε το 1703.

Ι. Ν. ¨ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ¨

Μόλις φτάσουν στο Αγιόκλημα, θα έχουν τη δυνατότητα να δροσιστούν στα νερά της υπέροχης αυτής παραλίας και να ξεκουραστούν στις αρμύρες της.

ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΑΓΙΟΚΛΗΜΑ¨

Αφού τη χαρούν με την ησυχία τους, θα αναχωρήσουν κολυμπώντας προς τη γειτονική ακρογιαλιά Φιδάκι, ένα από τα φυσικά φαινόμενα του νησιού: μία μικρή παραλία, στρογγυλού σχήματος, που θυμίζει πισίνα και έχει μια θερμή πηγή, από όπου αναβλύζει νερό θερμοκρασίας 58°C.

ΠΑΡΑΛΙΑ ¨ΦΙΔΑΚΙ¨

Οι εκπλήξεις όμως, δεν σταματούν! Επειδή μετά από όλη αυτή την περιπέτεια, ενδεχομένως κάποιοι δυσκολευτούν να επιστρέψουν βαδίζοντας, η επιστροφή έχει προγραμματιστεί να γίνει με θαλάσσιο ταξί (ώρα αναχώρησης 19:00), το οποίο μάλιστα, θα κάνει στάση στη σπηλιά της Γερακιάς, για ξενάγηση και βουτιές.

Η ¨ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΑΚΙΑΣ¨

Στη συνέχεια, θα περάσει από την καλντέρα (ισπανική λέξη που σημαίνει ¨καζάνι¨) ¨του Γερονικόλα τ’ αψηλά¨, ένα ακόμα γεωλογικό θαύμα της Κιμώλου.

ΚΑΛΝΤΕΡΑ ¨ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑ Τ’ ΑΨΗΛΑ¨

Το καΐκι θα κάνει συνολικά το γύρο του μισού περίπου νησιού και θα καταλήξει στο λιμάνι της Ψάθης, όπου θα ολοκληρωθεί η εκδρομή.

Η συνολική δαπάνη για την εκδρομή είναι το εισιτήριο για το θαλάσσιο ταξί, που κοστίζει 10€/ επιβάτη, εκ των οποίων τα 5€ θα πρέπει να καταβληθούν προκαταβολικά, όμως η χωρητικότητα είναι μόλις 25 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός αυτών που θα επιστρέψουν δια θαλάσσης είναι αυστηρά περιορισμένος. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ελέγξουν στο site της ομάδας αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, και στην περίπτωση αυτή, να καλέσουν στο τηλ. επικοινωνίας 6944665646.