Στην Κίμωλο ο Ταμίας του Αφεντακείου, για τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και προώθηση θεμάτων

Στην Κίμωλο βρέθηκε, μετά από εντολή του Προέδρου και του Δ.Σ., ο Ταμίας του Ιδρύματος, κ. Σωτήρης Στανωτάς, προκειμένου να συνεργασθεί με τον Δήμο και άλλους φορείς του νησιού, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν το Αφεντάκειο Κληροδότημα.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν με το Δήμο Κιμώλου ήταν η χορηγία του Κληροδοτήματος για τις αρχαιολογικές έρευνες που θα διεξαχθούν στο νησί στα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου 2017 από ερευνητική ομάδα υπό τον Ιταλό αρχαιολόγο-ερευνητή και συνεργάτη του ΕΚΠΑ Carmelo Di Nicuolo, με την έγκριση της Β΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Πρόκειται για πολύ σημαντικές έρευνες με υψηλό επιστημονικό και όχι μόνο ενδιαφέρον.

Επίσης, ο Ταμίας του Κληροδοτήματος διαπίστωσε τα σοβαρά προβλήματα στο κτήριο όπου στεγαζόταν το Γηροκομείο, τα οποία θα μεταφέρει στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ., ώστε να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα, στη συνεργασία του με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη και τον Αντιδήμαρχο κ. Τάκη Σάρδη συζητήθηκαν ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ακινήτου υπέρ του νησιού και των κατοίκων του, στο πλαίσιο που ορίζεται βέβαια, από το καταστατικό του Ιδρύματος και τη νομοθεσία. Μετά από πρόταση του κ. Δημάρχου (την οποία αποδέχτηκε το τελευταίο Δ.Σ.), ζητήθηκε σχετική προσφορά και από τον Κιμώλιο πολιτικό μηχανικό κ. Μάνθο Σάρδη.

Ο κ. Στανωτάς επικοινώνησε και με το Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Δημήτρη  Κακίρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Δήμαρχο, ώστε να υποβληθούν προτάσεις προς το ΔΣ του Κληροδοτήματος, για την κάλυψη αναγκών του σχολείου και των μαθητών.

Τέλος, ο Ταμίας του Ιδρύματος συναντήθηκε  με την κ. Ελένη Πετράκη και τους κ. Φώτη Μαρινάκη και Βαγγέλη Ζερβό της εθελοντικής  ομάδας  ¨Κιμωλίστες¨, στο πλαίσιο της προώθησης της συνεργασίας της με το Κληροδότημα. Και οι τρεις εξέφρασαν τις ευχαριστίες της ομάδας προς το Ίδρυμα, για την μέχρι τώρα συνεργασία και υποστήριξη. Ο κ. Σ. Στανωτάς τους συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες τους και διαβεβαίωσε ότι, στο πλαίσιο του δυνατού, το Αφεντάκειο θα βρίσκεται δίπλα στους ¨Κιμωλίστες¨, για να συμβάλλει στη μεγιστοποίηση της επιτυχίας των δράσεών τους.