Ευχαριστήρια επιστολή για τη φιλοξενία των Αθλητικών Μονοπατιών Κιμώλου στο Αφεντάκειο.

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Κληροδότημα, απέστειλε η Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος Αθλητικά Μονοπάτια χειμώνα 2022-2023 στην Κίμωλο – δραστηριότητα που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος– κυρία Ελένη Γολεγού, για την παραχώρηση της μεγάλης αίθουσας του Οίκου Περιθάλψεως, έτσι ώστε τα παιδιά του νησιού να συμμετέχουν στις αθλητικές δραστηριότητες του Προγράμματος, όταν ο καιρός δεν επέτρεπε αυτές να πραγματοποιούνται στην ύπαιθρο. Ακολουθεί η επιστολή:

Καλησπέρα σας,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του Αφεντακείου Κληροδοτήματος για την φιλοξενία στη κλειστή αίθουσα που χρησιμοποιούσαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα των Αθλητικών Μονοπατιών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για αθλητικές δραστηριότητες. Η συνεργασία με τους ανθρώπους του Κληροδοτήματος ήταν άψογη.

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence  υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής». Είναι ένα μακροχρόνιο πρόγραμμα (διάρκειας 9 μηνών), η επιτυχία του οποίου βασίζεται στην ενεργοποίηση και συμμετοχή αφενός των κατοίκων, αφετέρου των τοπικών φορέων των νησιών της άγονης γραμμής.

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο:

  • Tην ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών
  • Την βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού
  • Τη κοινωνικοποίηση των παιδιών (συμμετοχή των παιδιών σε ομαδικά παιχνίδια)

 Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και διεξάγεται από την Αναγέννηση και Πρόοδος υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπεδικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο κύριο Σωτήρη Στανωτά, τον διευθυντή, κύριο Ελευθέριο Κεραμίδα και την γραμματέα, κυρία Φωτεινή Ζαβαλή τους οποίους είχα και την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνομιλήσω μαζί τους στην επίσκεψή τους στο νησί.

Με τιμή

Ελένη Γολεγού

ΚΦΑ υπεύθυνη συντονισμού στο πρόγραμμα των Αθλητικών Μονοπατιών ΑΜΧ_2022 και ΑΜΘ_2023 στο νησί της Κιμώλου.