Το Αφεντάκειο βοηθά τυφλή Κιμώλια να ανακτήσει μέρος της όρασής της -ανέλαβε την κάλυψη όλων των δαπανών για τις απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις. Σημαντική η βοήθεια του Δημάρχου.

Προς το τέλος του περασμένου φθινοπώρου επισκέφτηκε την Κίμωλο και εξέτασε δωρεάν κατοίκους του νησιού μία ομάδα εθελοντών ιατρών, μέλη της Φυσιολατρικής Λέσχης ¨Ναυτίλος¨, που κινείται με φουσκωτά σκάφη στις ελληνικές θάλασσες και συχνά οργανώνει αποστολές αγάπης και στήριξης, καθώς και άλλα προγράμματα βοήθειας για τους κατοίκους των μικρών και απομακρυσμένων νησιών μας. Στην αποστολή συμμετείχε και ο γνωστός χειρουργός οφθαλμίατρος Ιορδάνης Χατζηαγγελίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος γιατρός πριν περίπου δύο χρόνια επινόησε το Σύστημα Τηλεοφθαλμολογίας, για απομακρυσμένη διάγνωση και παρακολούθηση, το οποίο έχει παρουσιαστεί σε Πανευρωπαϊκά και σε Παγκόσμια Συνέδρια και βρίσκεται σε αναμονή υποστήριξης από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προκειμένου να εφαρμοστεί και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε ανθρώπους που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα. Ανάμεσα στους ασθενείς που εξέτασε ο κ. Χατζηαγγελίδης ήταν μία 74χρονη, που έπασχε από σχεδόν πλήρη απώλεια όρασης και μόνο με χειρουργείο θα μπορούσε να ελπίζει σε κάποια βελτίωση.

Με τη μεσολάβηση του Δήμου Κιμώλου, το Αφεντάκειο Κληροδότημα ήρθε σε επαφή με το γιο της και τον ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη όλων των σχετικών  δαπανών, δηλαδή τα έξοδα για τη μετάβασή της προς την Αθήνα και την επιστροφή της στην Κίμωλο, τα νοσήλια, αλλά και οτιδήποτε άλλο απαιτούνταν για την επιτυχία των επεμβάσεων. Επίσης, επικοινώνησε και με τον κ. Χατζηαγγελίδη, προκειμένου να τακτοποιήσει και το ζήτημα της αμοιβής του, αλλά εκείνος, προς τιμή του, επέμενε να ολοκληρώσει ανιδιοτελώς την προσπάθειά του να συνδράμει συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και αρνήθηκε να δεχτεί χρήματα.

Στη συνέχεια, η 74χρονη μετέβη στην Αθήνα και χειρουργήθηκε στους δύο οφθαλμούς της στις 4 και στις 21 Απριλίου 2017. Παρότι οι βλάβες ήταν εκτεταμένες και σε μεγάλο βαθμό μη αναστρέψιμες, η κατάστασή της βελτιώθηκε σε βαθμό που της δίνει πλέον τη δυνατότητα να κινείται σε χώρους που γνωρίζει και να αυτοεξυπηρετείται και της επιτρέπει να αποκαταστήσει και πάλι την αυτονομία της.

Το Αφεντάκειο Κληροδότημα συγχαίρει όλους όσους υποστήριξαν το εγχείρημα, ηθικά και υλικά, και δηλώνει παρόν, πάντα δίπλα στους Κιμώλιους, που έχουν ανάγκη από συμπαράσταση.