Σε δύο εξώσεις οφειλετών προχώρησε το Ίδρυμα-ανέλαβε τη διαχείριση και λειτουργία της Εστίας, για να μη μείνουν στο δρόμο οι φιλοξενούμενοι Φοιτητές και Καθηγητές. Επανενοικιάστηκε το ¨cine FILIP¨.

Να εξαντλήσει κάθε νομικό μέσο για την είσπραξη των οφειλών προς το Ίδρυμα των ενοικιαστών, οι οποίοι, παρά τις συνεχείς συστάσεις, δε συμμορφώθηκαν, αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αφεντακείου, κατά την τελευταία του συνεδρίαση.

Παράλληλα, προχώρησε στην  έξωση δύο επιχειρήσεων, που οφείλουν μεγάλα ποσά, η μία για ενοίκια καταστήματος επί της οδού Αρμοδίου 18 και η δεύτερη για το ενοίκιο του κτηρίου, επί της οδού Ιω. Δροσοπούλου 105Α, στο οποίο λειτουργούσε  από την οφειλέτιδα  εταιρία ¨Ευρωπαϊκή Αναπτυξιακή¨, Φοιτητική Εστία. Μάλιστα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στους ενοίκους  οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, πλήρωναν κανονικά τα ενοίκιά τους στην ΕΕΑ, το Δ.Σ. αποφάσισε και ανέλαβε τη διαχείριση και λειτουργία της Εστίας, γεγονός που απέφερε ήδη αύξηση των μηνιαίων εσόδων του.

Το Δ. Σ. αποφάσισε ακόμη, να προχωρήσει στη διακήρυξη για την αξιοποίηση και με την μέθοδο της αντιπαροχής του οικοπέδου στο Ρουφ, ενώ ενέκρινε την προσφορά για την ενοικίαση του κινηματογράφου ¨cine FILIP¨, ο οποίος επίσης, ανήκει στο Ίδρυμα.