Νέος Πρόεδρος του Αφεντακείου ο Σωτήρης Σ. Στανωτάς

Μετά την παραίτηση από την θέση του Προέδρου του Νικολάου Αφεντάκη, κατά το Δ.Σ. της 11ης Ιανουαρίου 2018 και την ψηφοφορία που ακολούθησε, Πρόεδρος εξελέγη ο, μέχρι πρότινος, Ταμίας  του Ιδρύματος Σωτήρης Σπ. Στανωτάς.

Ο νέος Πρόεδρος του Κληροδοτήματος  είναι επαγγελματίας Δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών του χρόνων στην Κίμωλο, τόπο γέννησης της εκ πατρός γιαγιάς του Μαρίκας Στανωτά, το γένος Κατσανού.

Τελείωσε την Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές. Δίδαξε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Δημοσιογραφία και Επικοινωνία.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην εφημερίδα ¨Έθνος¨ και ακολούθως εργάστηκε στον ¨Δημοσιογραφικό Οργανισμό  Λαμπράκη¨, στην ¨Απογευματινή¨ (ως Αρχισυντάκτης), την ¨Καθημερινή¨, την ¨Βραδυνή¨ (ως Διευθυντής Συντάξεως), την ¨Αθηναϊκή¨ (ως Αρθρογράφος και Σύμβουλος Εκδόσεως), την ΕΡΤ, τον ¨Αθήνα 984¨ καθώς και σε τηλεοπτικούς και άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς, στους οποίους διετέλεσε και Διευθυντικό Στέλεχος.

Έχει καλύψει για Ελληνικά ΜΜΕ σημαντικά διεθνή γεγονότα (όπως ο πόλεμος στα νησιά Φώκλαντ, για τα ¨Νέα¨, ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, για την ¨Αθηναϊκή¨) και έχει πραγματοποιήσει αποστολές στην Αλγερία, στο Λίβανο, στη Δυτική Σαχάρα, στο Ισραήλ, τις Ινδίες, την  Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες και στις ΗΠΑ .

Εργάστηκε ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στον ιδιωτικό τομέα και υπηρέτησε ως Υπεύθυνος  Τύπου και Διευθυντής Επικοινωνίας σε Υπουργούς και Υφυπουργούς.