ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΙΜΩΛΟΥ ¨Cine Καλησπερίτης¨: Νέα προβολή αύριο, Κυριακή 23/07/2017, στις 22:00, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου!

Μία ακόμα καθιερωμένη ενέργεια της Εθελοντικής Ομάδας Κιμώλου ¨ΚΙΜΩΛΙΣΤΕΣ¨, που αποτελεί έναν από τους πυλώνες της αξιοθαύμαστης δράσης τους, ομορφαίνει το νησί και το κάνει ακόμα πιο ελκυστικό, είναι η δωρεάν προσφορά θερινού σινεμά, κάθε καλοκαίρι, στους κατοίκους και στους επισκέπτες του. Η ομάδα στήνει το πανί κάθε φορά σε διαφορετικό σημείο του Χωριού, στην εξοχή ή ακόμα και στην παραλία, ετοιμάζει τα καθίσματα και προβάλλει εξαιρετικές συνήθως ταινίες (των οποίων βέβαια, έχει προηγουμένως εξασφαλίσει τα δικαιώματα). Έτσι, το βράδυ των τυχερών ντόπιων και τουριστών, που έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν εκεί, ξεκινάει με έναν υπέροχο τρόπο, που ετοιμάζει τη διάθεσή τους και για τη συνέχιση της διασκέδασης, στις θαυμάσιες ταβέρνες και στα καταπληκτικά καφέ-μπαρ του νησιού. Η δραστηριότητα αυτή λοιπόν, επιτέλους απέκτησε όνομα και εφεξής θα λέγεται ¨Καλησπερίτης¨, όπως και λένε οι ντόπιοι το πρώτο άστρο που εμφανίζεται στον ουρανό κάθε βράδυ, με τη δύση του ηλίου.

Οι προβολές συνεχίζονται αύριο, με την αγαπημένη κλασική ταινία του 1957 ¨Το παιδί και το δελφίνι¨ (διάρκεια 106΄), που αποτελεί την πρώτη αμερικανική παραγωγή στο ελλαδικό χώρο και συνέβαλε στο να γίνει η χώρα μας γνωστή ως τουριστικός προορισμός σε όλο τον πλανήτη. Πρωταγωνιστεί η Σοφία Λόρεν (η οποία ερμηνεύει πολύ όμορφα στα ελληνικά τη γνωστή επιτυχία της εποχής ¨Τι είναι αυτό, που το λένε αγάπη;¨, ο Άλαν Λαντ και ο Κλίφτον Γουέμπ.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια ατίθαση νησιώτισσα από την Ύδρα βρίσκει στο βυθό ένα αρχαίο άγαλμα, που αναπαριστά ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι, και στην προσπάθεια της να πιάσει την καλή μπλέκει σε διάφορες περιπέτειες με έναν Αμερικανό αρχαιολόγο και κάποιον αρχαιοκάπηλο.